Sportief

Raften
Bali is erg geschikt voor allerlei wildwater activiteiten, zoals rafting. Je kunt dat doen op de Ayung River in de buurt van Ubud. Ook kun je voor raften terecht op de Telega Waja en de Unda-river.

Scooteren over het eiland
Bali is een klein eiland, maar om een afstand van 30 km te overbruggen, ben je met de auto al snel een uur kwijt. Voor ongeveer € 40,– per dag heb je een auto inclusief chauffeur. Goedkoper is om – net als de Balinezen doen – het eiland met onze scooters te verkennen. Rij voorzichtig, hou links en als u het niet vertrouwt, duik de berm in!

Wandelenvakantiehuisopbali Putu2
Voor wie er de tijd voor heeft en neemt is wandelen wellichte de beste manier om Bali te verkennen. De prachtige natuur nodigt uit tot het maken van stevige wandeltrektochten. Dring door tot in het hart van de jungle, verken de rijstvelden die zich voor u uitstrekken tot aan de einder. Ervaren lokale gidsen, zoals Putu, kunnen u begeleiden op uw tochten. Zeker en veilig! Vraag hier naar bij Anik of onze staf.

Wij bevelen van harte als gids aan Putu Artana van Mayong Tracking Experience. www.mayongtrackingexperience.com. Putu weet als geen ander u mee te nemen naar en uitleg te geven over het mooie achterland van Bali.

 

 

Beklimmen van de Baturvakantiehuisopbali Batur
Deze nog altijd actieve vulkaan is een belangrijke toeristische trekpleister op het eiland. De 1771 meter hoge Batur is zeer actief, en kende erupties in 1804, 1917, 1926, 1963, 1974, 1994 en 1999. Je kunt de Batur vanaf Purajati en Kedisan beklimmen.

 

 

 

 

Beklimmen van de Agungvakantiehuisopbali Agung
De 3142 meter hoge vulkaan Gunung Agung kan het beste beklommen worden in de periode van juli tot oktober. De beklimming is vrij zwaar, lang en gevaarlijk. Het huren van een gids wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Er worden drie algemene routes gebruikt om de berg te beklimmen; een vanuit het zuiden, een tweede vanuit het zuidoosten en een laatste vanuit het westen. Deze laatstgenoemde route wordt het meest genomen vanwege het beginpunt, Pura Besakih. De beste tijd om de Agung te beklimmen is ’s ochtends.Het beklimmen van de Gunung Agung is een prachtige maar zware tocht, reken op een beklimming van ongeveer 4 uur en ook nog eens 4 uur voor het afdalen.
Veel inspanning, vroeg op, erg koud maar door het uitzicht en de mooie zonsopgang is de zware tocht zeker de moeite waard.

Duiken en snorkelenvakantiehuisopbali duiken en snorkelen1
Als u op Bali bent is er iets ding wat u in ieder geval moet doen: duiken of snorkelen. Voor de noordkust van Bali ligt een indrukwekkend koraalrif. Dé toplocatie van het eiland is Pulau Menjangan, een klein eilandje in het noordwesten op ongeveer 1 uur rijden vanaf Loka Residence. De onderwaterwereld behoort daar tot de absolute top van de wereld. Voor meer informatie verwijzen wij naar de duikenpagina.

 

Golfenvakantiehuisopbali golfen1
Speelt u golf of wilt u het eens proberen? Op een uur rijden van de villa ligt de 18-holes golfbaan van de “Bali Handara Kosaida Golf and Country Club”. Deze baan ligt in de bergen en behoort tot de mooiste banen in Azië. Voor wat betreft haar exotische setting is het een waar golfparadijs op aarde. Door de hoge ligging (op ongeveer 1100 meter) is de temperatuur meer dan aangenaam, gemiddeld zo’n 20°C. Rond de baan geniet u van de mooiste tropische bloemen, planten en bomen. Deze baan is ontworpen door de befaamde architect Peter Thompson.