De Omgeving

Lovina

Lovina de badplaats van het noorden is eigenlijk een aan elkaar gegroeide strook van vissersdorpen waarvan Kalibukbuk het centrum is. Lovina is vooral bekend vanwege de boottrips om dolfijnen te spotten, getuige ook het standbeeld in het centrum van het dorp. Lovina ligt 12 kilometer ten oosten van Lokapaksa, het is een toeristisch dorpje. Er is veel te beleven van winkels, restaurants, cafés met live muziek en disco’s voor een ieder is er wel wat. Recent is er Spice Beach Club geopend. Hier kunt u heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een mooie omgeving, zie: http://www.spicebeachclubbali.com/, we raden aan van te voren te reserveren. Spice Beach komt u desgewenst ophalen bij de villa en na afloop weer thuisbrengen.
Voor een drankje en het luisteren van goede live muziek is er Kantin 21, niet alleen geliefd bij toeristen maar ook locals vertoeven er graag. Een uitgebreide lijst met aanbevolen bars en restaurantjes kunt u terugvinden in het handboek in de villa.

Seririt & Banjar

Seririt is 1 van de grotere plaatsen in de buurt, nog niet modern maar u kunt er leuk winkelen en er is een heerlijke grote pasar in het centrum, aanrader om te bezoeken. In de heuvels achter Seririt kunt u prachtige wandelingen en of brommertochten maken door de rijstvelden. Vlakbij het klooster (zie verder op deze site) in Banjar ligt Air Panas Banjar, de warmwaterbronnen. De bronnen liggen in een schitterend aangelegde tropische tuin. Ook zijn er tientallen ‘jets’ in de vorm van drakenkoppen waar u onder kunt staan. Het water dat eruit spuit masseert dan op een heerlijke manier uw nek en schouders. Sommige mensen zeggen dat het zwavelachtige water een helend effect heeft. Rustgevend en ontspannend is het in elk geval. In het weekeinde worden de bronnen bevolkt door talloze Balinese gezinnen die hier op grondige wijze hun wekelijkse badbeurt nemen. Laat u niet afschrikken door de talloze verkopers op de weg naar de bronnen.

Zen Resort

Op loopafstand van het huis ligt het Zen Resort. Na een mooie wandeling over het strand van ca. 1 kilometer kunt u genieten van een ontbijt, lunch of diner in de tuinen, een spabehandeling en/of een heerlijke massage. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht op Loka Residence en de rest van de omgeving.

Brahma Vihara Arama

In de heuvels van Banjar 8 kilometer van Loka Residence ligt het Boeddhistische klooster Brahma Vihara Arama. Dit is het enige Boeddhistische klooster van Bali. Het klooster ligt over meerdere lagen verspreid en heeft bijzondere geschilderde muren en gebedskamers. Het wordt ook wel de kleine Borobudur genoemd.

Git Git waterval

Ongeveer 30 minuten ten zuiden van Singaraja ligt de Git Git-waterval. Een pad van ongeveer 1 km met allerlei souvenierswinkeltjes leidt u langs een koffie- en vanilleplantage naar de 40 meter hoge waterval. Hier kunt u genieten van het water dat naar beneden klettert.

Munduk

Munduk ligt in de bergen ten zuiden van Seririt. Het is een bergdorp, waardoor het hier een stuk koeler is. Munduk ligt temidden van de rijstterrassen. Je kunt hier prachtige wandeltrektochten maken naar het Buyanmeer. Niet ver van Munduk ligt de magische tempel Pura Ulun Danu in het Bratanmeer, tevens liggen daar in de buurt mooiste botanische tuinen van Bali. U vindt er talrijke wilde orchideeën, waaronder ook zeer zeldzame soorten.

Lokapaksa te voet

In de directe omgeving van Loka Residence kunt U de mooiste wandelingen maken. Als U de poort uitkomt slaat U meteen linksaf en volgt de weg langs de andere villa’s tot U bij de rijstvelden komt. Stap op het dijkje van de afwatering en loop richting huizen en palmen, die U recht voor U in de verte ziet. U komt uiteindelijk uit bij een rivier. Al naar gelang het jaargetijde, een woest kolkende massa of wel een smal kabbelend beekje. Slaat U, op de kademuur staand, linksaf komt U uiteindelijk op het strand uit en kunt u langs zee weer naar huis wandelen. U kunt ook over een brug naar de andere oever. U komt dan in een dorpje terecht. Loop steeds rechtdoor van de rivier af en U komt in Seririt uit . Vandaar kunt U een taxi naar huis terug nemen. Als U echter rechtsaf op de kademuur afslaat ziet U aan de andere oever dorpjes, vrouwen die de was doen, in het water spelende kinderen, ossen die door de boeren in de rivier worden gewassen en prachtige junglebegroeiing. Via de rijstvelden kunt U weer op huis aan.

Stapt U bij Loka Residence de poort uit en U loopt richting snelweg, neem dan ter hoogte van de warung een van de paadjes aan Uw rechterhand en loop de velden met wijnstokken in. Volg de paadjes tot U in het open veld komt en dan ziet U voor U de jungle oprijzen. Loop richting bomen, spoedig hoort U al het watergekletter van een beekje. Volg dat geluid, spoedig ziet U beneden u het water stromen. Loop met het pad mee en U ziet vanzelf een paar traptreden die U bij het beekje brengen. Volg de beek, geniet van de prachtige lichtinval door het gebladerte en de kleine watervalletjes. Uiteindelijk komt U weer in de bewoonde wereld. U ziet de zee recht voor en U kunt weer langs het strand op huis aan. U kunt ook naar de snelweg lopen. Sla na de dorpspoort rechtsaf en loop ongeveer 700 meter langs de snelweg. U ziet dan aan de overkant van de weg een straat naar beneden gaan. Steek de weg over en volg die straat recht door het dorp. Aan het eind staat een tempel. Loop daar langs en volg het bospad. Onder U ziet U een afwateringskanaal. Volg over de stenen walkant dit water. Geniet van de prachtige flora en fauna. Uiteindelijk zult U bij een ander dorp uitkomen. De tempels zijn zeer de moeite waard. Volg de bestrate weg en U komt weer bij de snelweg uit. Soms zult U over een erf moeten om verder te kunnen wandelen. Schrik niet van de blaffende honden, ze doen niets. Als er iemand thuis is zal men U allervriendelijkst begroeten en U de weg willen wijzen. Bali is niet voor niets gastvrij.