FAQ’s

Ons huis is gebouwd in 2007. Sinds die tijd hebben velen hierin van hun vakantie genoten. De afgelopen jaren hebben we dan ook veel vragen gehad over Bali. We hebben geprobeerd de meest voorkomende vragen aan onze site toe te vertrouwen.

Wat is de beste reistijd?
Het weer op Bali is meestal heerlijk. Bijna iedere dag is het heerlijk zonnig en warm. Het veelal warme weer wordt aan de kust aangenaam getemperd door een heerlijk verkoelende zeewind. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms wel 95 procent in de regentijd. De regentijd duurt ongeveer van november tot april. Het noorden van Bali is het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens de regentijd vallen de meestal regenbuien mee. Hierdoor zijn in principe alle maanden van het jaar geschikt voor een goed verblijf op Bali.

Wat is de beste vlucht?
Tja, ieder zijn heug en meug natuurlijk maar ons is de afgelopen jaren het beste bevallen: Singapore airways. Dit om meerdere redenen: als je de goede connectie kies gaat het relatief snel. De service, ruimte in het vliegtuig, comfort en netheid van de vliegtuigen is gewoon goed en wij vermaken ons altijd prima op Singapore.
Andere opties zijn (zeker niet slecht):

  • KLM
  • Qatar airways
  • Emirates

Hoe lang duurt de transfer van het vliegveld naar Loka Residence?
De transfer duurt tussen de 2 ½ uur a 3 uur, afhankellijk van het verkeer. U zit lang in de auto maar de route die u neemt is zeker het aanschouwen waard. U rijdt dwars door Bali, naarmate u het noorden nadert wordt de natuur steeds mooier en de drukte van het zuiden plaats maakt voor het rustige, ontspannen leven van Noord Bali. U zult zien prachtige sawa’s, uitgestrekte palmplantages, hoge bergen en prachtige meren. In deze uren maakt u dus al kennis met Bali, zijn interessante cultuur en natuurlijk zijn prachtige natuur.
Wanneer kan ik inchecken en wanneer moet ik uitchecken?
Inchecken in de villa is mogelijk op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur. Wij verzoeken u de villa te verlaten de dag van vertrek vóór 11.00 uur.

Wat kost uw verblijf op Bali?
Bali is gelukkig nog steeds redelijk goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kan nog steeds zo’n € 7,50 p.p. Een T-shirt kan je al kopen van 2 tot 3 euro, gympen voor zo’n € 8,–. Geïmporteerde dranken zijn daarentegen erg duur. Een redelijke fles wijn kost al snel € 20,– om maar niet te spreken van sterkere dranken. Op Bali kan je wel plaatselijk gemaakte dranken kopen, die zijn een stuk goedkoper en vaak ook goed. Vlees, fruit en groente zijn redelijk goedkoop, ongeveer de helft van wat u in Nederland daarvoor betaalt. Het assortiment is wel beperkter dan in Nederland.

Hoe gaat het met geld opnemen?
De munteenheid in Bali is de Rupiah 1 Miljoen Rupiah’s komen overeen met ongeveer: € 80,00. U kunt bijna overal pinnen met een bankpas in de vele ATM-automaten. Creditcards zoals Visa en American Express kunnen ook worden gebruikt. Check wel de voorwaarden van uw bank.

Wat voor taal spreekt men op Bali?
De taal in Indonesië is Bahasa Indonesia. De Balinees spreekt vandaag de dag wat Engels echter niet veel. Het personeel van Loka Residence, gidsen en chauffeurs spreken over het algemeen een beetje Engels. Met handen en voeten komt u er wel uit.

Is Bali veilig?
Bali is veilig. Criminaliteit komt weinig tot nauwelijks voor op Bali. U kunt s’-avonds veilig over straat. Haaien, slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen natuurlijk voor op Bali, het blijft een tropisch klimaat. Als u echter gewoon op let, net als u doet in Nederland, vormen ze geen bedreiging voor uw gezondheid. Het eten op Bali in restaurants is doorgaans goed, u ondervindt weinig problemen hiermee. Het eten op een pasar of uit een “randong” ( een rijdend eethuisje wordt afgeraden) doen wij graag maar raden we uit hygiënisch oogpunt af.

Hoe staat het met medische voorzieningen?
In Noord Bali zijn voldoende EHBO posten, doktoren, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval dat u wat overkomt. Loka Residence maakt gebruik van de diensten van een goede arts uit Singaraja, Dr. Handra. Mocht er wat zijn dan kan de staf hem voor u bereiken. Er zit in Singaradja ook een erge goede tandarts.

Wat moet ik naar Bali meenemen?
Zo min mogelijk, wat kleding voor gebieden met een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en badkleding. Voor de eerste dag na aankomst is er een startpakket aanwezig zodat u niet meteen al de weg op moet om boodschappen te doen. De meeste zaken en artikelen zijn op Bali voordeliger dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur. Mocht u iets vergeten zijn dan kan u dat kopen op Bali en vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. We adviseren dan ook, maak het u zelf makkelijk, neem zo min mogelijk mee, reis licht. Wel handig is een sim lock vrije telefoon mee te nemen. U koopt op balie een SIM-kaart en wat beltegoed voor al € 5,–. Handig wat dan belt u tegen lokale kosten.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Per 10-06-2015 is, als u korter dan 30 dagen in Indonesië verblijft, een visum niet meer nodig voor toeristen die Indonesië binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten. Bij een langer verblijf dan 30 nachten gelden andere regels, zie hiervoor de diverse visa sites. Let op er moeten nog minimaal twee lege z.g. pagina’s in uw paspoort zitten en uw paspoort moet bij terugkomst in Europa nog minstens zes maanden geldig zijn.

Welke inentingen heb ik nodig?
Voor de nodige inentingen en pillen kunt u zich het beste wenden tot de GG&Gd of uw huisarts. Tropische ziekten komen in Bali bijna niet voor. De meeste van ons gasten gebruiken geen preventieve medicijnen. Het is wel van belang dat u zich beschermd tegen de zon, goede zonnecrème met minimaal factor 20 bevelen wij aan.

Wat kunt u eten op Bali?
In principe kent Bali tegenwoordig alle keukens. Ook in de villa kunt u eten wat u wilt. U betaalt voor de boodschappen en onze staf zal al het mogelijke doen om een uitstekende warme maaltijd voor u te bereiden. De staf is echter het best in de Indische gerechten maar op Bali is alles te verkrijgen van kip, rundvlees, tonijn, snapper en tot gamba’s, het is er allemaal. Als u wilt is er voor ontbijt gewoon brood te verkrijgen, zoals ook kaas, vleeswaren, jam en boter. Natuurlijk is er op Bali heerlijk fruit te verkrijgen, met een beetje geluk plukt u het zelfs uit de tuin.

Heeft u een vraag gemist?
Mail ons en wij verstrekken u zo spoedig mogelijk het antwoord. klik hier >